Nagy munkasebességnél sem vibrál

„Az év magyar mezőgépe” díjat idén a Güttler Mastercut 600 késes henger kifejlesztéséért a hódmezővásárhelyi Güttler Kft. vehette át.

Fotó: Gábor László

A hazai mezőgazdasági gépgyártás fejlesztési eredményeinek megbecsülésére és a hazai mezőgépipar iránti bizalom növelése érdekében a Gépipari Tudományos Egyesület Mezőgépipari Szakosztálya és a Magyar Mezőgazdaság Kiadó 2012-ben megalapította „Az év magyar mezőgépe” díjat.

Az innovációs elismerést a Bábolnai Gazdanapokon kiállító hazai mezőgépgyártók Magyarországon előállított új termékei kaphatják meg. A győztest a tudományos egyesület szakértői választják ki.

Fotó: Gábor László

Fotó: Gábor László

Az elismerést idén a Güttler Mastercut 600 késes henger kifejlesztéséért a hódmezővásárhelyi Güttler Kft. vehette át.

A késes henger előnyeire tekintettel fejlesztette ki a cég a száraprító késes vágóhengert, amely a zöldítés céljából vetett köztes növények aprítására, részleges bedolgozására, továbbá repce, napraforgó és egyéb szármaradványok zúzására alkalmas munkaeszköz.

A magyar szakemberek munkáját dicséri, hogy a 6 méter munkaszélességű berendezésen a vágókések spirális elhelyezkedésének köszönhetően nagy munkasebességnél sem vibrál, hanem nyugodt futású marad.