Új támogatási ciklus és a gazdaságátadást szabályozó törvénnyek

Az új támogatási ciklussal és a gazdaságátadást szabályozó törvénnyel olyan lehetőségek nyílnak meg a generációváltó gazdák előtt, amelyeket bűn lenne kihasználatlanul hagyni.
Az előadásokat követő kerekasztalbeszélgetésen olyan gazdálkodók, illetve szakemberek vesznek részt, akik már személyesen is átéltek, illetve levezényeltek agrárgenerációváltást.

Nagyné Legény Ildikó szaktanácsadó, a MAGOSZ Gazdasszony Tagozatának elnöke Hajdúnánáson él és gazdálkodik testvéreivel. Két fia van, és abban bízik, hogy ők is a mezőgazdaságot választják majd hivatásukként.

Pásztor Tamás a Vetőmag és Szárító Kft. őstermelő-ügyvezetője. Az országosan is elismert vállalkozást az édesapja alapította.

Szilágyi Tibor egy generációváltó családi mezőgazdasági vállalkozást irányít a feleségével Bátaszék térségében.

Török Zoltán az Agrárközösség Kft. tulajdonos-ügyvezetője, agrárgazdaságok adminisztrációs, támogatási, adózási és pénzügyeivel foglalkozik. Cége a fiatal és a generációváltó gazdák számára is mentorprogramot indított idén.

Mind a négyen meg fogják osztani személyes tapasztalataikat, az esetleges nehézségekre, buktatókra is kitérve, hiszen ezek is nagyon tanulságosak lehetnek mások számára. Emellett azt is elmondják, mire hívnák fel a fiatal gazdák és generációváltó gazdálkodók figyelmét a már megismert új jogszabályokkal és várható pályázati támogatásokkal kapcsolatban.

A résztvevőket Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke köszönti. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a kadosa.gabor@magyarmezogazdasag.hu e-mail-címen lehet.

Időpont: szeptember 8. (péntek), 10 óra, helyszín: Bábolna Nemzeti Ménesbirtok (2943 Bábolna, Mészáros út 1.), Színházterem.