Agro-Alfa Kft. a 36. Bábolnai Gazdanapokon is nagy dobásra készül

A Güttler idei újdonsága a függesztett MasterCut 600 késes aprítóhenger, amely a zöldítés céljából vetett köztes növények, zöldtrágya, valamint a felszíni szármaradványok aprításában nyújt segítséget a gazdálkodóknak.

Agro-Alfa azért jött létre, hogy segítse a mezőgazdasági gazdálkodókat a hatékony, jó minőségű talajművelésben és ezáltal a biztosabb, jobb terméseredmények elérésében. Ehhez magas minőségi színvonalú talajművelő és növényápoló gépek értékesítése révén kívánnak hozzájárulni.

A Bábolnán bemutatásra kerülő újdonság a MasterCut 600-as munkagép jelenleg 6 méteres változatban elérhető, viszont a 2024-es év elejétől a 3 és 4 méteres munkaszélességű aprítóhengerek is elérhetővé válnak a gazdák számára.

Napraforgóban különösen nagy gondot jelentenek a szármaradványok, még a gépek tarlón való közlekedését is megnehezítik, a MasterCut viszont megbízhatóan letakarítja azokat a kombájn után. A frontra szerelhető késes aprítóhenger védi a traktort, illetve „aktív súlyként” szolgál ahhoz, hogy hátra egy másik munkagépet helyezhessünk (például a Güttler SuperMaxx kultivátort), két műveletet elvégezve egyszerre. Jellegzetes részegységek a spirális elrendezésű kések, amelyek révén nagy munkasebességnél sem következik be vibrálás. A gép igény esetén segédsúlyokkal ellátható a hatékonyabb munkavégzés érdekében.

Kiállításon az Agro-Alfa standján bemutatásra kerülő Güttler gépek a SuperMaxx 30-5 kulti rollfix utáni boronával, a Moreni Vitis 1750, a MasterCut 600, a PW 640 Master henger Flatspring simítóval és az LK 30 földmester. A gépek mellett felkészült szakértő munkatársaik is várják a látogatókat.