Elérhető és fenntartható acélalapanyagok – Zensteel a Bábolnai Gazdanapokon

Első alkalommal vesz részt a Bábolnai Gazdanapokon kiállítóként a TRM Pro Kft.,amely Zensteel® márkanévvel forgalmazza hidegen hengerelt acéltermékeit. A konténerből indított magyar vállalkozás látványos fejlődésen ment át az elmúlt húsz évben

Jövőre az elérhető legkorszerűbb, automatizált technológiával kezdik meg a gyártást új üzemükben, amelyet a Magyar Multi Program keretében, kétmilliárd forintos beruházással építenek Gyermelyen.

Hogy miért tekintenek stratégiai ágazatként a mezőgazdaságra és mit kínálnak az építkező, felújító agrárvállalkozások, gazdák számára, arról Tóth Zoltán alapító-tulajdonossal beszélgettünk.

Mint mondta, társával, Máté János Tamással multiknál kezdték a pályafutásukat, majd saját céget fejlesztettek acéllemezek, tetőfedő elemek, homlokzati profilok kiskereskedelmére. 2016-tól a gyártást is elkezdték, jelenleg pedig gyártókapacitásuk jelentős bővítésére készülnek. Az ötven százalékos állami támogatással megvalósuló beruházással nemcsak az ipar 4.0 programba illeszkedő, modernizált, automatizált, robotizált gyártási technológiát valósítják meg, hanem ahhoz is közelebb kerülnek, hogy a legnagyobb európai gyártókhoz sorakozzanak fel versenyképességben.

A Zensteel® márkanevet ugyanis a határokon túl is a kiváló minőségű acéltermékekkel szeretnék azonosítani, elsősorban az osztrák és a szlovák piac meghódításával.

Legfontosabbnak azonban hosszú távon is a magyarországi igények kielégítését tartják. A gyermelyi központi telephelyük mellett Bicskén „lemezturit”, Tatán pedig 5000 négyzetméteren szendvicspanelcentrumot üzemeltetnek, de a webshopjukon keresztül akár éjszaka is meg lehet rendelni egy komplett tetőt.

Termékeik óriási előnye, hogy könnyűek, fenntarthatók, újrahasznosíthatók és nem igényelnek utólagos gondozást.

Portfóliójuk minden tekintetben színes, és a színekre 15-20, sőt akár 30 éves garanciát vállalnak. A hidegen hengerelt acél építőelemként nem olyan elterjedt itthon, mint például Romániában és Lengyelországban, de évről évre egyre több helyen látható, a mezőgazdaságban pedig kifejezetten népszerűvé vált.

„A beton hosszú távon kevésbé fenntartható, a mezőgazdaságban is előtérbe kerültek a könnyűszerkezetű épületek és -elemek, amelyeknek a beépítése, később pedig a bontása is sokkal könnyebb, egyszerűbb, ezáltal olcsóbb. Mindenki számára fontos a fenntarthatóság, az alacsony üzemeltetési költség, de sokat számít az is, hogy magyar a gyártmány, mert így közvetlenebb a kapcsolat, elérhetőbbek vagyunk és valódi partnerként támaszkodhatnak ránk a megrendelőink – hangsúlyozta Tóth Zoltán. Ide tud jönni a vevő, kézbe tudja venni a lemezt, és nem kell külföldre utaznia vagy telefonálnia, ha valamiről elfeledkezett a rendeléskor. Igyekszünk minél több szakkiállításon és vásáron részt venni, ahol szintén azt tapasztaljuk, hogy ez összehasonlíthatatlan előny.”

A Bábolnai Gazdanapokon a kézbe vehető termékek mellett virtuálisan az új gyártócsarnokot is bemutatják, de a legfontosabbnak azt tartják, hogy minél több érdeklődőnek mutatkozhassanak be értékesítőik és termékreferenseik.