Bábolnai Gazdanapok: Folyamatos innováció és kifogástalan minőség

Sokszorosan tesztelt és bevált, kimagasló minőségű talajmegmunkáló gépeivel érkezik a Bábolnai Gazdanapokra Magyarország egyik legnagyobb múlttal rendelkező cége, a KÜHNE. Eddig még egyetlen alkalommal sem maradtak le a kiállításról.

Idén a KRT-6-os rövidtárcsát, a függesztett dupla soros elmunkálóval felszerelt KNT-770/3 SZH 6,2 nehéztárcsát, a KTL-7/3M-es és a KTL-7K/2,5-es talajlazítót, valamint a Kompaktor Profi 6000 magágykészítőt mutatják be az érdeklődőknek.

Termékeik tekintetében két irányt követnek. A használat közben felmerülő és egyéb gazdálkodói igények figyelembevételével folyamatosan tökéletesítik a gépeiket.

A visszajelzések alapján egyszerűsítenek és fejlesztenek a könnyebb üzemeltetést, a kisebb üzemanyag-felhasználást, valamint a tervszerű és használat közbeni karbantartások minimalizálását szem előtt tartva.

Termékfejlesztésük másik iránya a megváltozott klíma- és talajkörülményeknek való megfelelés, a talaj vízháztartásának védelme és vízmegőrzésének javítása. Ennek érdekében olyan talajlezáró és visszatömörítő egységeket alakítottak ki, amelyekkel művelés közben megőrizhető a talajnedvesség. Ilyen a „zászlóshajóként” ismert „V” elrendezésű, KNT nehéztárcsa után kapcsolt talajaprító és visszatömörítő, valamint a függesztett dupla „U” és „V” profilos elmunkálójuk is.

Hasonlóan innovatív, korszerű termékük a nagy sebességű művelésre alkalmas KRT rövidtárcsa, szintén dupla „V” vagy „U” profilos talajaprító és visszatömörítő egységgel felszerelve. Teljes egészében hidraulikus működtetésű és minimális karbantartást igényel. A tárcsalapok átmérője 610 milliméterre nőtt, aminek köszönhetően kiváló száraprító és talajba keverő hatást lehet elérni.

A KÜHNE munkatársaira műszaki és szakmai kérdésekben is számíthatnak a partnerek,

a cég referencia-gazdaságaiban pedig közvetlenül lehet megismerni a gépekkel kapcsolatos üzemeltetői tapasztalatokat.

A KÜHNE Mezőgazdasági Gépgyárat Wilhelm Henrik Pabst és Krauss Frigyes alapította 1856-ban. Az általuk létrehozott manufakturális üzemet Kühne Ede fejlesztette az iparág legismertebb hazai gyárává. Az 1997 óta magántulajdonban lévő zrt. üzleti stratégiája a folyamatos innovációra, a kifogástalan minőségre és a vevőorientált értékesítésre épül.